Over ons

Om het verhaal over onszelf en de kennel “Of Small Game Valley” te starten neem ik jullie graag mee naar 2010.

Van jongsaf ben ik, Roel, bezig met honden en het werken met honden. Toen ikzelf begon te jagen groeide dan al snel het idee om mijn eerste jachthond in huis te halen. Ik kocht Noor, een Kleine Munsterlander, die al snel vol passie het wild opzocht en het na het schot ook binnenbracht.

Mijn echtgenote, Fabienne, kreeg dan ook mijn gedrevenheid voor het werken met honden en de jacht te pakken. Samen kochten we dan onze eerste labrador, Phenna. Via haar fokker kwamen we terecht in Will To Please voor de gehoorzaamheidslessen en haar eerste jachttrainingen. Het werd al snel duidelijk dat Phenna meer plezier had in het werk tijdens de jachttrainingen dan tijdens de gehoorzaamheid.

Door een kennis kregen we de kans om de retriever in al zijn glorie aan het werk te zien en dan ook zelf met Phenna te kunnen werken tijdens de jacht.

Na het beter leren kennen van het prachtige retriever-werk kreeg ik ook zin om een labrador aan mijn zijde te hebben die vol overgave apporteert en een metgezel is met een grote “will-to-please”. Roy werd dan ook de tweede labrador in onze familie.

Kort daarna kochten we onze derde labrador: Rose-Ebbe Of Sharon’s Hometown. Zij heeft alles wat je van een labrador mag verwachten: sociaal, aanhankelijk, een grote passie om actief bezig te zijn en een goed team te worden met haar geleider.

De liefde voor het ras werd een passie en zo werd de kennel Of Small Game Valley “geboren”.
De kennel staat geregistreerd bij de K.M.S.H. onder het nr. FCI-33/2021.

Het is onze bedoeling om labradors te fokken die alles in zich hebben, qua bouw en qua karakter, wat van een labrador mag verwacht worden: een leuke familiehond met veel gedrevenheid en de nodige wil om te werken voor zijn baasje.

De pups worden in huiselijke en familiale sfeer grootgebracht. We maken graag ons werk van de socialisatie van de pups. De pups maken kennis met verschillende omgevingen, andere mensen, de andere honden van onze roedel,…
We vinden het ook belangrijk om de nieuwe puppy-eigenaars met raad bij te staan. Niet alleen voordat de pup in zijn nieuwe thuis is maar ook erna.

We beantwoorden graag jullie vragen en neem gerust contact op voor een verdere kennismaking.